Rijksvaccinatieprogramma: 50 vragen en antwoorden

Heel veel ouders vragen zich af wat is het Rijksvaccinatieprogramma? Wat houdt het in, waarom zou ik hieraan mee moeten deelnemen? Wat gaat er gebeuren? Wat zijn de voordelen en de nadelen?

Logisch natuurlijk, want uw kind is het kostbaarste bezit en daar bent u zuinig op.

Op de website van de RIVM vindt u antwoorden op 50 vragen omtrent het rijksvaccinatieprogramma.

Onze overwegingen om wél mee te doen aan dit programma is enerzijds logica, maar ook gevoelsmatig besloten. Ten eerste, het is gratis. Een service van het Rijk, immers hun taak is het om het volk gezond te houden. Ten tweede, je beschermt je kind tegen de meest voorkomende ziektes, waarvoor gewoon een vaccinatie voor aanwezig is. Ten derde, de kosten gaan voor de baten uit, dus een kleine investering in bijwerkingen hebben een grote positieve impact op zowel het kind zelf alsmede de maatschappij, daarmee kom ik op het vierde argument om ervoor te gaan: ondanks dat het Rijksvaccinatieprogramma gratis is voor iedere Nederlander is het niet verplicht, maar je hebt dan wel recht op behandeling zodra je kind wel zo’n ziekte als polio oploopt. Zie hier een plaatje van dingen die gebeuren bij polio:

Lijkt behoorlijk ingrijpend om niet je kind te vaccineren, omwillen het recht van weigering, maar wel het mogen aanspreken van behandeling ervoor, wat vele malen meer maatschappelijk geld kost.

Enfin, laat het duidelijk zijn: ziekkind.com is een website voor medische informatie over kinderziektes en is daarom ook een groot voorstander van het vaccineren

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>